Tarihçemiz

                 Okulumuz 1927 yılında Zeytinbeli Köyü iİkokulu olarak öğrenim süresi 3 yıl olan Osmanlıca alfabe ile eğitim yapılan dönemde hizmete başlamıştır.Harf inkılabının yapılması ile latin harfleri kullanılmaya başlanmıştır. O yıllarda okulun binası şimdiki kasabanın merkezinde bulunan caminin imam evi idi.1950 li yıllara kadar kız çocukları okula gönderilmemiştir. 1972 yılında yerleşim yerinin kasaba olması nedeniyle okulun adı Zeytinbeli Kasabası İlkokulu olarak değişti. Aynı yıl okulun şimdi bulunduğu yerde yeni binanın yerinde bulunan binaya taşındı. Daha sonra 2 ek bina daha yapılarak eğitim öğretim sürdürüldü. 1996-1997 öğretim yılında 8 yıllık kesintisiz eğitimi başlatılması ile okulun ismi Zeytinbeli Kasabası İlköğretim Okulu olarak değişti.


                2007-2008 öğretim yılında kasaba lisesinin binasını yaptıran Meryem ve Ali Öztürk´ün isimleri lisenin kapanmasından dolayı okulumuza verilerek Meryem-Ali Öztürk İlköğretim Okulu adını almıştır.
2012-2013 eğitim-öğretim yılında kamuoyunda 4+4+4 eğitim sistemi olarak bilinen sistemin yürürlüğe girmesiyle ikili öğretim uygulamasına geçilmiştir.Ayrıca okulumuz taşıma merkezi okul olmuştur.2013-2014 eğitim-öğretim yılından itibaren okulumz normal öğretime geçmiştir. Taşımalı eğitim uygulaması sona ermiştir.İlkokul öğrenci sayımız 85, ortaokul öğrenci sayımız 79´dur.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi